V ponvi segrevajte sladkor, sol in osem čajnih žličk vode, dokler se sladkor ne raztopi. Tekočino zavremo, nato zmanjšamo ogenj. Ko nastane zlato rjava karamela, ponev odstavimo z ognja. Dodam…
Za sladoled zmešajte stepeno smetano, mascarpone ter lešnikovo kremo s kakavom, da nastane gosta gladka zmes. Sladoled in lešnikovo kremo s kakavom nadevajte v šest modelčkov za sladoled. Za…
Iz moke, masla, sladkorja v prahu, jajca, soli in vanilijevega sladkorja zgnetemo gladko testo, ki ga zavijemo v prozorno folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik. Testo razvaljaj…
Testo za rogljičke narežite na približno 2,5 cm široke trakove in jih zvijte. Zavitke položimo v desertne obroče, pokrijemo s peki papirjem in obtežimo s pladnjem. Pečemo na …
Na kuhinjsko desko, obloženo s papirjem za peko, razporedimo majhne krogce jagodne marmelade in jih najbolje čez noč postavimo v zamrzovalnik. Za maso za palačinke zmešamo moko, sladkor…
Čokolado zdrobite na majhne koščke. V kozici na majhnem ognju ob staln…
Pečico segrejte na 160°C vroč zrak. Dno pekača obložimo s papirjem za peko, rob pa namažemo z maslom. Za osnovo vse sestavine z rokami zgnetemo v gladko, krhko testo. Testo prit…
V multipraktik dodamo moko, pecilni prašek, sol in narezano hladnomaslo. Miksamo da postane maslo v velikosti graha. Takrat dodamorumenjaka, limonin sok, lupinico in vanilijevo aromo. Zmiksamo da …
Na dno steklenega kozarca za marmelado položite tanko plast kamnov: pomagajo pri odvajanju zemlje in preprečujejo, da bi se korenine rastlin ves čas namakale v vodi. Dodajte malo zemlje za…
Izvrtajte 4 luknje.