Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Zlati lešnikovi keksi

Zlati lešnikovi keksi

sestavine

Lešnikovo cimetovo testo:

  • 200 g mehkega masla
  • 300 g svetle moke
  • 100 g mletih lešnikov
  • 1 žlička cimeta
  • ½ žličke vanilije, mlete
  • 1 ščepec soli
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 1 bio jajce
  • Bonne Maman džem

priprava

Testo za kekse

  1. Vse sestavine zmešamo in zgnetemo v testo
  2. Pečico segrejte na 160 stopinj (vroč zrak). Pekač obložimo s peki papirjem.
  3. Iz testa oblikujemo majhne kroglice. Razporedite po pladnju. V sredino s prstom naredimo vdolbino (ta naj bo lepo globoka, da bo dovolj prostora za nadev). Po želji lahko v testo naredite vdolbinico ‘srček’.
  4. Nato pecite v pečici približno 14-15 minut, dokler keksi niso rahlo zlato rjavi.
  5. Ko so keksi pečeni, jih odstranite in pustite, da se ohladijo.
  6. Džem nadevamo v manjšo plastično vrečko (kjer odrežemo konico) ali cevno vrečko (s tankim nastavkom) in jo nadevamo v dolbinice. Hraniti v nepredušni posodi.

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com