Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Velikonočni kolački z jagodno marmelado

Velikonočni kolački z jagodno marmelado

Sestavine (za 12-15 kosov):

Za jogurtove kolačke:

  • 400 g svetle moke
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 1/3 žličke mlete burbonske vanilije
  • 1 ščepec soli
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 bio limeta, lupinica
  • 100 g ohlajenega masla
  • 250 g kremastega naravnega jogurta
  • 2 jajci

 

Za nadev:

  • 250 g sladke smetane
  • 2 žlici kisle smetane
  • ¼ žličke mlete burbonske vanilije
  • 1/2 bio limete, lupina
  • 1/3 kozarca jagodnega džema Bonne Maman

priprava

V veliki skledi zmešajte moko s pecilnim praškom, vanilijo, limetino lupinico, sladkorjem in soljo.

Z rokami vgnetemo koščke hladnega masla, da oblikujemo krhko testo.

Jogurt zmešamo z jajcem in dodamo mešanici. Mešajte z lopatko, dokler se testo ne združi – ne gnetite predolgo.

Testo položimo na pomokano delovno površino in s pomokanimi rokami sploščimo na približno 3 cm debelo testo. Zdaj lahko izrežete okrogle kroge ali ovalna velikonočna jajca, kot želite.

Pogačke razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 18-20 minut do zlato rjave barve.

Pustite, da se kolački ohladijo.

Stepemo sladko smetano. Vmešamo kislo smetano, vanilijo in limetino lupinico.

Kremo položite v cevno vrečko z gladkim nastavkom in na robove kolačkov nanesite kremne pike. Na sredino damo 1-2 žlički marmelade.

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com