Iščete kaj zelo posebnega?
Velikonočni Cupcakes
sestavine
Za mafine
- 2 jajci
- 150 g moke
- 200 g zmletih lešnikov
- 120 g sladkorja v prahu
- 150 g masla
- 150 g mleka
- 3 žličke pecilnega praška
Za kremo
Za piškotna ušesa
- 100 g ržene moke
- 1 jajce
- 1 čajna žlička soli
- 50 g masla
- 30 g sladkorja
- vanilija
priprava
Mafini
- V skledi zmešamo jajca s sladkorjem v prahu. Vmešamo moko, pecilni prašek, stopljeno maslo in mleko.
- Dodajte zmlete lešnike.
- Posodice za kolačke napolnite do ¾ in pecite 25 minut na 180°C. 4. Ko vzamete iz pečice, pustite, da se ohladi.
Piškotna zajčja ušesa
- V skledi zmešajte rženo moko, sol in sladkor. Dodamo jajce, vanilijo in mehko maslo. Mešajte, dokler ne dobite krhkega testa.
- Testo na tanko razvaljamo in z nožem izrežemo ušesa, nato pečemo 5 min na 180°C.
- Ko se ušesa ohladijo, na sredino dodamo malo namaza Bonne Maman.
Kremni namaz Bonne Maman
- Stepemo celotno smetano in mascarpone.
- Ko se stepena smetana strdi, dodajte 3 čajne žličke lešnikovega namaza s kakavom Bonne Maman. Še zadnjič stepite, da se dobro vmeša v stepeno smetano in postavite v hladilnik, dokler ni pripravljen za okrasitev.
Okrasitev:
- S pomočjo cevne vrečke mafine okrasite s kremo
- Dodamo rdeče jagode, posladkana jajca in zajčja ušesa