Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Velikonočni Cupcakes

Velikonočni Cupcakes

sestavine

Za mafine

  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 200 g zmletih lešnikov
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 150 g masla
  • 150 g mleka
  • 3 žličke pecilnega praška

 

Za kremo

 

Za piškotna ušesa

  • 100 g ržene moke
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička soli
  • 50 g masla
  • 30 g sladkorja
  • vanilija

priprava

Mafini

  1. V skledi zmešamo jajca s sladkorjem v prahu. Vmešamo moko, pecilni prašek, stopljeno maslo in mleko.
  2. Dodajte zmlete lešnike.
  3. Posodice za kolačke napolnite do ¾ in pecite 25 minut na 180°C. 4. Ko vzamete iz pečice, pustite, da se ohladi.

 

Piškotna zajčja ušesa

  1. V skledi zmešajte rženo moko, sol in sladkor. Dodamo jajce, vanilijo in mehko maslo. Mešajte, dokler ne dobite krhkega testa.
  2. Testo na tanko razvaljamo in z nožem izrežemo ušesa, nato pečemo 5 min na 180°C.
  3. Ko se ušesa ohladijo, na sredino dodamo malo namaza Bonne Maman.

 

Kremni namaz Bonne Maman

  1. Stepemo celotno smetano in mascarpone.
  1. Ko se stepena smetana strdi, dodajte 3 čajne žličke lešnikovega namaza s kakavom Bonne Maman. Še zadnjič stepite, da se dobro vmeša v stepeno smetano in postavite v hladilnik, dokler ni pripravljen za okrasitev.

 

Okrasitev:

  1. S pomočjo cevne vrečke mafine okrasite s kremo
  2. Dodamo rdeče jagode, posladkana jajca in zajčja ušesa