Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Božični piškoti

Božični piškoti

Sestavine: (za pribl. 50 kosov)

125 g mehkega masla
100 g finega surovega trsnega sladkorja
½ čajne žličke mletega cimeta
1 jajce
200 g pirine moke
50 g mletih lešnikov
1 jedilna žlica pecilnega praška iz vinskega kamna
3 jedilne žlice nesladkanega kakava

Nadev:
½ kozarčka karamele Bonne Maman

priprava

  • Za testo zmešajte skupaj vse sestavine in jih zgnetite v testo (to najraje naredim s kavljem za gnetenje v kuhinjskem robotu).
  • Pečico segrejte na 160 stopinj vročega zraka. Pekač obložite s peki papirjem.
  • Iz testa oblikujte majhne kroglice. Razporedite jih po pekaču. S prstom naredite na sredini vdolbinico (ta naj bo lepo globoka, da bo dovolj prostora za nadev).
  • Nato pecite v pečici približno 10–12 minut (ne zapecite preveč temno).
  • Ko so piškoti spečeni, jih vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo.
  • Zdaj napolnite majhno običajno vrečko (kateri odrežete konico) ali vrečko za dekoriranje (s tankim nastavkom) karamelno kremo in z njo napolnite vdolbinice. Pustite, da se nadev posuši.

Obilo zabave in dober tek!

Recept: Lena Fuchs, meinleckeresleben.com