- Vse sestavine za testo damo v posodo in zgnetemo v gladko testo
- Pokrijte in pustite, da testo vzhaja približno 45 minut.
- Ve sestavine za nadev zmešamo (razen marmelade).
- Testo položimo na rahlo pomokano delovno površino in oblikujemo zvitek. Razdelite na približno 12-14 enakih kosov. Kose oblikujte v kroge in jih pritisnite ravno. Krofe položimo na dva pekača, obložena s peki papirjem. Z navlaženimi prsti v sredini vsakega kosa testa naredimo veliko vdolbino (da bo dovolj prostora za nadev).
- Najbolje je, da skutino zmes napolnite v vrečko in jo razporedite po vdolbinah, izmenično jo dodajte z žličko. Na vrh damo 1 čajno žličko marelične marmelade.
- Krofi naj spet vzhajajo približno 15 minut. Pečico segrejte na 180°C vroč zrak.
- Rob krofa premažemo z malo mleka in vanj vtisnemo sesekljane mandlje.
- Krofe pečemo v vroči pečici 22-25 minut do zlato rjave barve.
- Pustite, da se rahlo ohladijo in po želji potresite z malo sladkorja v prahu.
Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com