Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Vanilijevi krofi z marelično marmelado

Vanilijevi krofi z marelično marmelado

Sestavine (za približno 12-14 kosov):

Za testo:

  • 500 g moke
  • 250 ml mleka
  • 1/2 kocke kvasa
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1/4 žličke vanilije
  • 1 ščepec soli
  • 50 g zmehčanega masla
  • 1 jajce

 

Za nadev:

  • 250 g skute
  • 150 g kremnega sira
  • 1 jajce
  • 2 žlički vanilijevega pudinga
  • 1/4 žličke vanilije
  • 1 limona, samo lupina
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1/2 kozarca Bonne Maman marelične marmelade

 

Poleg tega:

  • nekaj mleka za premaz
  • nekaj mandljev za posip

priprava

  1. Vse sestavine za testo damo v posodo in zgnetemo v gladko testo
  2. Pokrijte in pustite, da testo vzhaja približno 45 minut.
  3. Ve sestavine za nadev zmešamo (razen marmelade).
  4. Testo položimo na rahlo pomokano delovno površino in oblikujemo zvitek. Razdelite na približno 12-14 enakih kosov. Kose oblikujte v kroge in jih pritisnite ravno. Krofe položimo na dva pekača, obložena s peki papirjem. Z navlaženimi prsti v sredini vsakega kosa testa naredimo veliko vdolbino (da bo dovolj prostora za nadev).
  5. Najbolje je, da skutino zmes napolnite v vrečko in jo razporedite po vdolbinah, izmenično jo dodajte z žličko. Na vrh damo 1 čajno žličko marelične marmelade.
  6. Krofi naj spet vzhajajo približno 15 minut. Pečico segrejte na 180°C vroč zrak.
  7. Rob krofa premažemo z malo mleka in vanj vtisnemo sesekljane mandlje.
  8. Krofe pečemo v vroči pečici 22-25 minut do zlato rjave barve.
  9. Pustite, da se rahlo ohladijo in po želji potresite z malo sladkorja v prahu.

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com