Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Valentinovi srčki z borovničevo kremo

Valentinovi srčki z borovničevo kremo

sestavine

Za testo:

  • 200 ml vode
  • 70 g masla
  • malo soli
  • 2 žlici surovega trsnega sladkorja
  • 140 g svetle pirine moke
  • 4 jajca
  • 1 stepeno jajce, za ščetkanje
  • pest sesekljanih mandljev ali mandljev v lističih

 

Krema:

priprava

Testo:

  1. Zavrite vodo z maslom, soljo in sladkorjem.
  2. Naenkrat dodajte moko in premešajte z leseno kuhalnico. Mešamo toliko časa, da na dnu nastane bela plast.
  3. Kepo testa vlijemo v skledo in pustimo, da se na kratko ohladi.
  4. Vsako jajce eno za drugim temeljito vmešajte z mešalnikom (testo mora biti lepo gladko).
  5. Testo nadevajte v cevno vrečko in na dva pekača nalepite 5-6 srčkov.
  6. Srčke rahlo premažite z malo stepenim jajcem in potresite s sesekljanimi mandlji ali lističi mandljev
  7. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C vroč zrak cca 30-35 minut (po cca 20 minutah znižamo na 170°C), da lepo vzhajajo in zlato rjavo zapečejo (med peko ne odpiramo vrat pečice, saj se sicer srca sesedejo).
  8. Pustimo, da se testeni srčki ohladijo v izklopljeni pečici.

 

Krema:

  1. Stepemo stepeno smetano.
  2. Dodamo kremni sir in vanilijo ter na najvišji stopnji na kratko stepamo, da dobimo kremasto trdo kremo (ne stepamo predolgo).
  3. Na koncu z metlico vmešamo 2-3 žlice marmelade.
  4. Kremo napolnite v cevno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom.
  5. Srčke iz testa vodoravno razpolovimo.
  6. Kremo nanesite na spodnjo polovico in pokrijte z drugo polovico
  7. Postrezite takoj ali ohladite do serviranja.
  8. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite s skodelico kave ali čaja.

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com