Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Tortice s karamelno kremo

Tortice s karamelno kremo

Sestavine: (za približno 30-35 kosov)

Za testo:

  • 150g polnozrnate moke
  • 80g mletih mandljev
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec mlete vanilije
  • 1/4 čajne žličke cimeta, mleti
  • 120g hladnega masla, narezanega na koščke
  • 50g sladkorja v prahu
  • 1 bio limonine lupine

 

Za karamelno kremo:

  • 200g skute
  • 4-5 žlic Bonne Maman karamele
  • 1 ščepec mlete vanilije

priprava

  1. Pladenj za mafine (za 24 mafinov) najprej namažite z malo masla.
  2. Za mandljevo osnovo zmešajte vse sestavine za testo in zamesite v gladko testo.
  3. Testo razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini in izrežemo približno 4 mm debele in približno 5 mm široke kroge
  4. V vsako vdolbino pladnja za mafine pritisnite eno rezino testa. Napolnjen pladenj za mafine ohladite, približno 30 minut
  5. Medtem pečico segrejte 150 ° C vroč zrak. Tortice pečemo do zlatorjave barve, ca. 18-20 minut. Še vedno tople tortice z majhnim nožem previdno odstranite iz pekača in pustite, da se popolnoma ohladijo na mrežici / plošči.
  6. Za kremo v posodi z žlico preprosto zmešajte skuto, karamelo in vanilijo.
  7. Kremo vlijemo v cevno vrečko z zvezdico in jo vbrizgamo v mandljeve tortice

 

Recept Lena Fuchs – meinleckeresleben.com