Za biskvit:
Za preliv in kremo:
Za biskvit stepite jajca s sladkorjem, limonino lupinico in vanilijo, da postanejo rahla in puhasta (cca. 5 minut). Zmešajte z vodo.
Z metlico previdno vmešamo olivno olje.
Moko zmešamo z mletimi orehi, pecilnim praškom in soljo ter nato previdno vmešamo v stepeno jajčno zmes (najprej z metlico, potem pa spet zelo previdno z lopatko).
Dva okrogla modela za torte (premera 18-20 cm) namastite z maslom in pomokajte (odvečno moko dobro izluščite). Zmes za biskvit enakomerno porazdelimo v oba modela.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 15-18 minut.
Vzemite iz modelov in pustite, da se popolnoma ohladi.
Krema/nadev:
Za kremo stepemo stepeno smetano, da bo kremasta.
Stepite kislo smetano in vanilijo.
Banani narežite.
Sestavite/okrasite torto
Podlago za torto položite na tortni krožnik. S polovico malinove marmelade obilno namažemo do roba torte. Nato po vrhu namažemo polovico stepene smetane. Na sredino položimo dve tretjini rezin banane. Na vrh položimo drugo plast biskvita. Namažemo s preostalo marmelado, po vrhu namažemo s preostalo kremo in okrasimo s preostalimi rezinami banane ter po želji z nekaj cvetovi in listi mete.
Torto ohladite do serviranja.
Recept: Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com