Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Torta z malinovo marmelado, vanilijevo kremo in bananami

Torta z malinovo marmelado, vanilijevo kremo in bananami

Sestavine: (za torto premera 20 cm)

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 3-4 žlice vode
  • 1/4 žličke burbonske vanilije, mlete
  • 1/2 bio limone, lupina
  • 50 ml blagega oljčnega olja
  • 80 g sveže mletih oreščkov (npr. mandlji ali lešniki)
  • 120 g svetle moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli

 

Za preliv in kremo:

priprava

Za biskvit stepite jajca s sladkorjem, limonino lupinico in vanilijo, da postanejo rahla in puhasta (cca. 5 minut). Zmešajte z vodo.

Z metlico previdno vmešamo olivno olje.

Moko zmešamo z mletimi orehi, pecilnim praškom in soljo ter nato previdno vmešamo v stepeno jajčno zmes (najprej z metlico, potem pa spet zelo previdno z lopatko).

Dva okrogla modela za torte (premera 18-20 cm) namastite z maslom in pomokajte (odvečno moko dobro izluščite). Zmes za biskvit enakomerno porazdelimo v oba modela.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 15-18 minut.

Vzemite iz modelov in pustite, da se popolnoma ohladi.

 

Krema/nadev:

Za kremo stepemo stepeno smetano, da bo kremasta.

Stepite kislo smetano in vanilijo.

Banani narežite.

 

Sestavite/okrasite torto

Podlago za torto položite na tortni krožnik. S polovico malinove marmelade obilno namažemo do roba torte. Nato po vrhu namažemo polovico stepene smetane. Na sredino položimo dve tretjini rezin banane. Na vrh položimo drugo plast biskvita. Namažemo s preostalo marmelado, po vrhu namažemo s preostalo kremo in okrasimo s preostalimi rezinami banane ter po želji z nekaj cvetovi in ​​listi mete.

Torto ohladite do serviranja.

 

Recept: Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com