Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Tajska solata z rezanci in kremastim arašidovim prelivom

Tajska solata z rezanci in kremastim arašidovim prelivom

Sestavine (za 4 porcije):

  • 300-350 g testenin po izbiri, na primer fusilli ali peresniki
  • 1 koleraba
  • 4-5 korenčkov
  • 1 kumara
  • ½ glave zelja
  • ½ šopka mlade čebule
  • nekaj mešanih listov solate
  • 50-100 g arašidov, grobo sesekljanih

 

Za arašidov preliv:

  • 2 žlici arašidove kreme Bonne Maman
  • 1 strok česna, olupljen in sesekljan
  • 2-3 cm svežega ingverja, olupljenega in nasekljanega
  • 6 žlic sojine omake
  • 4 žlice sezamovega olja
  • Sok 2 limet
  • Sol, mlet poper

priprava

Testenine skuhamo do al dente, odcedimo, splaknemo in pustimo, da se ohladijo.

Za preliv vse sestavine zmešamo v kremast preliv. Odvisno od gostote primešamo še 50 ml vode in začinimo po okusu. Preliv mora imeti lepo kremasto konsistenco, a ne pregosto.

Kolerabo in korenje olupimo. Narežemo na fine trakove. Kumaro z olupkom narežemo na tanke trakove. Tudi zelje narežemo na drobne trakove. Mlado čebulo narežemo na tanke rezine.

Rezance in zelenjavo položite v veliko skledo. Dodamo ves preliv in vse dobro premešamo. Začinite po okusu

Solato damo na krožnike in potresemo s sesekljanimi arašidi.

 

Nasvet! Če želite, lahko dodate na kocke narezan svež mango. Zelenjava se lahko spreminja glede na sezono. Rdeča ali rumena paprika in druge solate se prav tako obnesejo.

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com