Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Srčki z jagodno marmelado

Srčki z jagodno marmelado

Sestavine (za 6 oseb):

  • 95 g nesoljenega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 35 g moke
  • 55 g mletih mandljev
  • 2 beljaka
  • Bonne Maman jagodni džem
  • pistacije

priprava

Najprej stopite maslo v ponvi, da se ​​rahlo obarva. Nato naj se ohladi.

V skledi zmešamo sladkor v prahu, mlete mandlje, moko in sneg iz beljakov. Dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.  Maso vlijemo v modelčke v obliki srca, tako da jih napolnimo do polovice. Nato pečemo 15 minut v predhodno ogreti pečici na 195°C.

Ko so keksi pečeni in ohlajeni, na vrhu z nožem izdolbite luknjo in izdatno napolnite z jagodnim džemom Bonne Maman. Okrasite z nekaj pistacij.