Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Spomladanska solata iz rdeče pese s prelivom iz kumar, dimljene postrvi in robid

Spomladanska solata iz rdeče pese s prelivom iz kumar, dimljene postrvi in robid

Sestavine (za 4 porcije)

  • 3 pese, kuhane
  • 1 kumare
  • 200 g ovčjega sira
  • 200 g dimljene postrvi
  • Sveži listi špinače
  • Nekaj ​​svežih robid ali zamrznjenih robid
  • 150 g celih mandljev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • nekaj ​​kalčkov
  • Sol, mlet poper

 

Za preliv:

  • 2 žlici marmelade iz robid Bonne Maman
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • 1 žlička dijonske gorčice po okusu
  • Sok pol limone
  • Sol, mlet poper

priprava

Kuhano peso in kumaro na tanko narežemo. Feta sir drobno nadrobimo. Fileje dimljene postrvi narežemo na majhne koščke.

Mandlje zmešajte z malo olivnega olja, soli in popra, položite na pekač in pecite v pečici na 180°C 6-8 minut, da zlato porumenijo.

Liste špinače operemo in osušimo. Vse sestavine za solato lepo razporedimo na štiri krožnike. Potresemo mandlje in kalčke. Vse skupaj po želji začinite z malo soli in popra.

Vse sestavine za preliv zmešamo skupaj in pokapljamo po solati.

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com