Sestavine za biskvit:
3 jajca
120 g sladkorja
1 čajna žlička vanilijeve paste ali arome
120 ml mleka
120 ml sončničnega ali repičnega olja
170 g moke
30 g grenkega kakava v prahu
vrečka pecilnega praška
Sestavine za kremo:
350 ml smetane za stepanje
1/2 vrečke želatine fix – lahko izpustite (je pa potem smetana bolj rahla in manj obvladljiva)
2 žlici sladkorja v prahu
cca 20 čajnih žličk Bonne Maman pomarančne marmelade
cca 150 ml pomarančnega soka (ali drug izbran okus – bezgov, marelični…)
V merilni lonček dodamo olje in mleko, ter vanilijevo pasto. V posodi zmešamo moko, kakav v prahu in pecilni prašek. Jajca stepamo skupaj s sladkorjem nekih 10 minut, da se prostornina podvoji. Takrat izmenično dodajamo suhe in tekoče sestavine.
Zmes razporedimo po papirju za peko na pekač od pečice. (kot za rolado) Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, nekih 12-15 minut, da se vrh zlato rjavo zapeče.
Biskvit ohladimo in iz njega z modelčkom za krofe izrežemo krogce. Preostali biskvit nadrobimo. Krogce navlažimo s pomarančnim sokom.
Sladko smetano stepamo do točke kjer se začne gostiti, vendar je še delno tekoča. Takrat med rednim mešanjem stresamo želatino fix in mešamo nekih 20-30 sekund več.
Krogcem na sredini dodamo pomarančno marmelado. Smetano z brizgalno vrečko nadevamo na krogce, tako da prekrijemo marmelado in naredimo kot nekakšno kupolo. Takšne pokrijemo z biskvitnimi drobtinami.
Recept by Anina kuhinja