Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Snežinka

Snežinka

Sestavine (za 8 oseb):

  • 1 paket suhega kvasa
  • 500 g moke
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 1 mala čajna žlička soli
  • 1 žlica mletega cimeta
  • 110 ml mleka
  • 200 g jabolčnega (ali hruškovega) kompota
  • 1 kozarec jagodnega džema Bonne Maman
  • 1 rumenjak

priprava

  • Kvas zmešamo z moko, rjavi sladkor, sol, cimet, mleko in kompot. Nato gnetemo 10 minut
  • Testo pustimo 2 uri počivati ​​pod vlažno krpo.
  • Testo pregnetemo, razdelimo na 3 enake dele in z valjarjem razvaljamo v enako velike kroge.
  • Krog testa namažemo z jagodnim džemom Bonne Maman. Pokrijemo z drugim krogom testa in ponovno namažemo z jagodnim džemom Bonne Maman. Končajte z zadnjim krogom testa.
  • Uporabite kozarec, majhen model ali modelček za piškote, da obdržite krog v sredini. Testo iz tega kroga razrežemo na 8 delov, v sredini pustimo krog.
  • Kose testa obračajte v parih, da naredite snežinko. Vsako točko močno pritisnite navzdol, da stisnete testo.
  • Pustite počivati ​​še 45 minut/1 uro. Premažemo z rumenjakom in pečemo 20/25 minut pri 180°C.