Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Slivova torta z makom

Slivova torta z makom

Sestavine (za pekač 20 x 30 cm):

Testo:

  • 100 g masla
  • 4-5 žlic mleka
  • 300 g moke
  • 50 g finih ovsenih kosmičev
  • 1 žlička cimeta
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 ščepec soli

 

Nadev:

  • 500 g skute
  • 150 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 1/3 žličke vanilije
  • 1 limona, sok in lupinica
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 4 žlice maka
  • 1/2 kozarca Bonne Maman slivovega džema
  • 10-12 zrelih sliv

priprava

  1. Pekač obložimo s peki papirjem in pečico segrejemo na 170°C.
  2. Raztopimo maslo. V skledi zmešajmo moko z ovsenimi kosmiči, cimetom, sladkorjem, pecilnim praškom in soljo. Dodamo stopljeno maslo in mleko ter z rokami pregnetemo v gladko testo.
  3. Vse sestavine za nadev (razen marmelade in sliv) zmešamo skupaj. Najbolje z metlico.
  4. 3/4 testa razvaljamo in damo v pekač. Napolnimo z nadevom. Na nadev damo marmelado v kroglicah. Slive razpolovimo in jih prav tako razporedimo po nadevu. Na koncu na vrh naribamo še preostalo testo.
  5. Torto pečemo v pečici približno 35 minut, dokler ni zlato rjava. Naj se ohladi pred serviranjem.

 

 

Recept Lene Fuchs – meinleckeresleben.com