Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Slivova pita z nadevom iz vanilje in mandljev

Slivova pita z nadevom iz vanilje in mandljev

Sestavine: (za model za pite s premerom 20 cm)

1 zavitek svežega pirinega listnatega testa od Tante Fanny

ali za doma pripravljeno testo
150 g pirine moke
150 g skute
100 g hladnega masla, narezanega na kocke
40 g surovega trsnega sladkorja
½ čajne žličke mletega cimeta
1 ščepec soli

Za nadev:
200 g skute
150 g kisle smetane
3 jajca
½ čajne žličke mlete vanilje
50 g surovega trsnega sladkorja
50 g mletih mandljev
1 čajna žlička koruznega škroba ali vaniljevega pudinga v prahu
½ kozarčka slivove marmelade Bonne Maman

Za mazanje in posip:
50 g grobo nasekljanih mandljev
2 jedilni žlici mleka

priprava

  1. Vse sestavine za testo zgnetite v gladko testo. Ohladite za 30 minut.
  2. Za nadev zmešajte skuto, kislo smetano, jajca, vaniljo, sladkor, mlete mandlje in koruzni škrob v gladko zmes.
  3. Razvajajte 2/3 testa v krog (nekoliko večjega od pekača za pito) na rahlo pomokani delovni površini. Namastite pekač za pito z maslom in ga obložite s testom.
  4. Na testo nanesite nadev iz skute in vanilje. Po vrhu razporedite marmelado.
  5. Razvaljajte preostalo testo in ga narežite na 6 trakov. Trakove položite v mrežastem vzorcu čez nadev. Iz preostalega testa (če je še ostalo) izrežite lepe oblike (cvetove, srca) in jih položite po robu testa za okras.
  6. Testo premažite z nekoliko mleka in potresite s sesekljanimi mandlji.

Pecite v predhodno ogreti pečici približno 35–40 minut na 180 °C. Ohladite.