Iščete kaj zelo posebnega?
Sladki takosi
sestavine
- 1 paket majhnih tortilj,
- 100 g stopljenega masla,
- 150 g sladkorja,
- 1 žlička cimeta,
- 1 kozarec breskovega kompota ali džema Bonne Maman,
- 250 ml stepene smetane
priprava
- Sladkor zmešajte s cimetom in prelijte v globok krožnik.
- Tortilje na obeh straneh premažite z maslom in potresite s cimetovim sladkorjem.
- Tortilje položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Zmečkajte papir za peko in ga položite na polovico taca, drugo polovico pa prepognite, da ustvarite tipično obliko taca.
- Takose pečemo na 190°C cca 10-15 minut in jih nato popolnoma ohladimo.
- Stepeno smetano stepemo do trdega in jo z dresirno vrečko nadevamo v takose.
- Na koncu okrasite z izdatno porcijo breskovega kompota ali džema in uživajte.
Recept: die Nascherei