220 g bele moke
30 g grenkega kakava v prahu
125 g hladnega masla
125 g sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica vanilijevega sladkorja v prahu
1 žlica ruma
6-7 žlic Bonne Maman mareličnega džema
100 g temne čokolade
Moko, kakav v prahu, sladkor v prahu, vanilijev sladkor v prahu in sol zmiksamo v multipraktiku ali zmešamo z vilico.
Dodamo narezano maslo in zmiksamo da se grobo vmeša. Dodamo rumenjake, žlico vode in žlico ruma. Mešamo da se oblikuje testo.
Iz testa oblikujemo kroglice. S kozarcem jih sploščimo. Vtisnemo jim srčke. Nadevamo jih s džemom in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10-12 minut. Takšne ohladimo.
Čokolado stopimo na vodni kopeli in z njo okrasimo piškote. Počakamo da se strdi, nato pa jih shranimo v željene posode za piškote.
Recept: Anina kuhinja