Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Rulada s kostanjevo kremo

Rulada s kostanjevo kremo

Za približno 12 kosov

Biskvit:

  • 4 bio jajca
  • 120g rjavega sladkorja
  • 5 žlic mineralne vode
  • 160g pirine moke
  • 5g pecilnega praška
  • 1 ščepec soli

 

Nadev:

  • ½ kozarec kostanjeve kreme Bonne Maman
  • 250g sladke smetane
  • 250g maskarpona
  • ¼ žličke zmlete vanilije
  • 2 žlički pomarančnega olja, po želji ali 1 čajna žlička bio pomarančne lupine

 

Za okras:

  • temna in bela kuvertura

priprava

  1. Pečico segrejte na vroč zrak na 200 ° C. Pekač obložimo s peki papirjem.
  2. Ločite jajca za biskvitno rulado. Rumenjake zmešajte s 100 g sladkorja do kreme. Vmešajte mineraln0 vodo, dokler mešanica ne postane lepa in penasta.
  3. Beljake stepemo z 20 g sladkorja in soljo na trd sneg.
  4. Moko zmešamo s pecilnim praškom in izmenično vmešamo z beljaki pod stepeno rumenjakovo maso.
  5. Biskvitno zmes enakomerno razporedimo po pladnju in pečemo v pečici 10 minut.
  6. Medtem posujte kuhinjsko krpo s finim rjavim sladkorjem. Pečen biskvit iz pečice obrnite na ravno površino, posuto s sladkorjem.
  7. Zdaj vzemite svojo malo čistilno krpo in jo naredite res lepo in vlažno. Nato z vlažno krpo previdno razporedite papir za peko, dokler ni moker in mehak. Zdaj lahko z biskvitne mešanice enostavno povlečete papir za peko. Obrnite papir za peko in ga znova položite na biskvit. Zdaj biskvit previdno zvijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se rolada ohladi.
  8. Sladko smetano stepemo in nato zmešamo z mascarponejem, vanilijo in pomarančnim oljem.
  9. Ponovno razvaljamo rulado. Najprej enakomerno namažemo s kostanjevo kremo. Nato po vrhu namažite polovico kreme iz mascarponeja. Rolado zvijemo in položimo na podolgovat tortni krožnik ali desko. Rolado ohladite.
  10. Zunanjo stran rulade premažite s preostalo mascarpone kremo in po želji okrasite s čokoladnimi kosmiči.

 

Namig!

Za čokoladno dekoracijo preprosto stopimo malo (po 30-40 g) bele in temne kuverture. Nato na pekač, obložen s papirjem za peko, položimo majhne čokoladne kupčke in čokolado razporedimo v tanke liste ali karkoli želite. Pladenj postavim na hladno, dokler ni čokolada trda. Nato lahko z njo okrasite rolado.

 

Recept: Lena Fuchs, meinleckeresleben.com