Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Ricotta krofi z jagodno marmelado

Ricotta krofi z jagodno marmelado

sestavine

o 400 g ricotte

o 3 jajca

o 50 ml mleka

o 1 čajna žlička drobno sesekljanih metinih listov

o naribana lupina 1 bio pomaranče ali limone

o ¼ žličke zmlete vanilije

o 150 g moke

o 1 1/2 čajne žličke pecilnega praška

o 1 ščepec soli

o 50 g rjavega sladkorja

 

o ca. 500 ml olja za cvernje

o jagodna marmelada

o sladkor v prahu za potrest

priprava

V skledi zmešajte ricotto z jajci. Dodajte meto, pomarančno lupinico in vanilijo. V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor in ščepec soli. Suhe sestavine vmešajte v jajčno mešanico, dokler ne nastane gladko, prožno testo. Pustite 15 minut počivati.

V ponvi segrejte olje. Olje ne sme biti prevroče, da kroglice ne postanejo takoj rjave in da se v notranjosti lepo zapečejo.

Z dvema žličkama oblikujte majhne kroglice in jih previdno spustite v olje. Pečemo po delih (torej vedno nekaj kroglic naenkrat, ne preveč), dokler ne porumenijo 3-4 minute – vmes nekajkrat obrnemo.

Kroglice dvignite s cedilko in jih položite na kuhinjski papir, da se dobro odcedijo.

Zlato rjave pečene kroglice ricotte posipajte s sladkorjem v prahu in postrezite z marmelado iz jagod