Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Pudingova pita z jagodno marmelado

Pudingova pita z jagodno marmelado

Sestavine za 1 pito

1 zavitek svežega testa za pito 300 g
300 ml mleka
1 zavitek pudinga v prahu z okusom vanilje
20 g koruznega škroba
60 g finega kristalnega sladkorja
500 g kisle smetane
1 kozarček jagodne marmelade Bonne Maman

Priprava: 20 minut
Čas pečenja: približno 50 minut
Stopnja težavnosti: lahko

priprava

Za nadev zavrite 200 ml mleka, preostalo mleko pa zmešajte s pudingom v prahu, koruznim škrobom in sladkorjem v gladko zmes. Zmes vmešajte v mleko in kuhajte približno 1 minuto. Puding prelijte v ravno skledo, ga pokrijete s folijo za živila in pustite, da se ohladi.
Pečico segrejte na zgornjo/spodnjo toploto na 180 °C in testo pripravite v skladu z navodili na embalaži.
Testo odvijemo papirjem za peko v katerega je zavit in položite v pekač za pito (lahko tudi namastite pekač za pito in vstavimo testo brez papirja). Odebelite rob z odvečnim testo.
Tri četrtine marmelade razporedite po testu. Puding zmešajte s kislo smetano, dokler ne postane gladek in ga enakomerno porazdelite po vrhu.
Pecite v pečici na spodnji rešetki približno 50 minut do zlato rjave barve. Pustite, da se ohladi.
Preostalo marmelado segrejte, jo dekorativno razmažite po piti in pustite, da se v hladilniku nekaj ur popolnoma ohladi.