1 zavitek zvaljanega listnatega testa
8 čajnih žličk
Bonne Maman kostanjeve kreme
500 ml stepene sladke smetane (za bolj čvrsto kremo lahko dodate žlico želatine fix)
1 žlica sladkorja v prahu + sladkor za okrasni posip
1 čajna žlička vanilijeve paste
Listnato testo zrežemo na enake pravokotnike. Dobiti moramo 12 enakih kosov, ker en mille feuille sestavljalo tri plasti listnatega testa. Tako bomona koncu dobili 4 sladice.
Testo razporedimo po papirju za peko. Ga pokrijemo s peki papirjem in s pekačem. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 15 minut.
Če po tem času testo še ni zlato zapečeno, ga odkrijemo in podaljšamo čas peke še za nekaj minut. Ohladimo.
Smetano čvrsto stepemo in ji vmešamo sladkor in pasto.
Vzamemo en pravokotnik, ga namažemo s kostanjevo kremo. Odložimo in nadevamo s smetano.
Ponovimo in zaključimo z zadnjim slojem testa, ki ga okrasimo tako da polovico potresemo s sladkorjem v prahu.
Recept: Anina Kuhinja