Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Praznični makroni z malinovo marmelado

Praznični makroni z malinovo marmelado

Sestavine za 16 makronov

2 kozarča fino pasirane malinove marmelade Bonne Maman® (za makrone in nadev)
2 beljaka
150 g sladkorja v prahu
85 g mletih mandljev
20 g sladkorja
Naravna barvila po želji (za makrone in nadev)
80 g mascarponeja
25 cl sladke smetane
15 g sladkorja v prahu
1 strok vanilje
20 listov sporiša

Priprava: 1 ura in 30 minut
Čas pečenja: 12 minut
Stopnja težavnosti: težko

priprava

Pekač postavimo v pečico na 140 °C. Zmešajte sladkor v prahu in mlete mandlje, nato pa presejte skozi sito, da nastane fina, homogena zmes.
Čvrsto stepite rumenjake in jih z gumijasto lopatico previdno vmešajte v zmes sladkorja in mandljev. Dodajte naravno barvilo. Z vrečko za dekoriranje na vročem pekaču oblikujte okrogle makrone s premerom približno 4 cm. Pustite počivati približno 10 minut, nato pa pecite v pečici 12 minut na 140 °C. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo.
Nato pripravite nadev. Nasekljajte lističe sporiša in jih dodajte sladki smetani ter pustite stati v hladilniku vsaj 1 uro.

Zmešajte mascarpone, sladkor v prahu in vaniljevo sredico. Skozi sito precedite sladko smetano, aromatizirano s sporišem, in jo čvrsto stepite. Obe zmesi previdno zmešajte z gumijasto lopatico. Notranjost makronov okrasite z vrečko za dekoriranje s plastjo malinove marmelade Bonne Maman in plastjo mascarponejeve zmesi. Nato sestavite dve polovici v makron.

Vir fotografij: Bonne Maman / Chloë Sommelet & Raphael Dhondt