Za torto:
Za nadev:
Za kremo:
Za torto namestimo dva tortna modela (premera 20-22 cm) z maslom in pomokamo (odvečno moko dobro stresemo). Pečico segrejte na 170°C z ventilatorjem. V veliki skledi zmešajte moko s pecilnim praškom, sodo bikarbono, soljo, vanilijo in sladkorjem. Jajca stepemo s pinjencem, limetino lupinico, olivnim oljem in medom. Nato dodamo mešanici moke in nežno premešamo (z metlico ali lopatko, ne z mešalnikom). Zmes razdelite na dva modela in pecite v pečici 25 minut. Zvrnemo iz modelčkov in ohladimo. V manjšo ponev dajte jagodno marmelado in jo rahlo segrejte z limetinim sokom. Polovico namažemo na eno tortno podlago, nanjo položimo drugo tortno osnovo in jo premažemo s preostalo marmelado. Za kremo s kuhalnico stepemo kremni sir s stepeno smetano v trd. Na koncu vmešamo vanilijo, sladkor in limetino lupinico. Kremo nadevajte v cevno vrečko z zvezdastim nastavkom in jo napeljite okoli roba torte. Po želji okrasite z rezinami sveže limete. Ta torta je najboljšega okusa, če je sveže pečena še isti dan.
Recept, Lena Fuchs