Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Pomladna limetina torta z jagodnim džemom

Pomladna limetina torta z jagodnim džemom

sestavine

Za torto:

  • 240 g svetle moke
  • 2 žlici pecilnega praška
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 1 ščepec soli
  • ¼ žličke mlete vanilije
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 4 bio jajca
  • 360 ml pinjenca
  • lupina 1 bio limete
  • 80 ml oljčnega olja
  • 1 žlica medu
  • nekaj ​​masla in moke za model

 

Za nadev:

 

Za kremo:

  • 100 g kremnega sira
  • 250 g stepene smetane
  • lupina ½ bio limete
  • 2 žlički sladkorja v prahu
  • ¼ žličke mlete vanilije

priprava

Za torto namestimo dva tortna modela (premera 20-22 cm) z maslom in pomokamo (odvečno moko dobro stresemo). Pečico segrejte na 170°C z ventilatorjem. V veliki skledi zmešajte moko s pecilnim praškom, sodo bikarbono, soljo, vanilijo in sladkorjem. Jajca stepemo s pinjencem, limetino lupinico, olivnim oljem in medom. Nato dodamo mešanici moke in nežno premešamo (z metlico ali lopatko, ne z mešalnikom). Zmes razdelite na dva modela in pecite v pečici 25 minut. Zvrnemo iz modelčkov in ohladimo. V manjšo ponev dajte jagodno marmelado in jo rahlo segrejte z limetinim sokom. Polovico namažemo na eno tortno podlago, nanjo položimo drugo tortno osnovo in jo premažemo s preostalo marmelado. Za kremo s kuhalnico stepemo kremni sir s stepeno smetano v trd. Na koncu vmešamo vanilijo, sladkor in limetino lupinico. Kremo nadevajte v cevno vrečko z zvezdastim nastavkom in jo napeljite okoli roba torte. Po želji okrasite z rezinami sveže limete. Ta torta je najboljšega okusa, če je sveže pečena še isti dan.

 

Recept, Lena Fuchs