- Moko zmešamo s pecilnim praškom in cimetom.
- V manjši ponvi stopite maslo.
- Beljak s ščepcem soli in vanilijo stepemo v trd sneg, postopoma vlivamo sladkor, dokler beljak ne postane kremast in trd.
- V beljake počasi vmešamo stopljeno maslo.
- Vmešajte moko, mlete oreščke in pomarančno lupinico.
- Testo vlijemo v cevno vrečo z gladko šobo. Dva pekača obložimo s peki papirjem in pečico segrejemo na 170°C vroč zrak.
- Testo v majhnih krogih razpršite na pekač z malo prostora med njimi. Z navlaženo žlico malo sploščimo kroge testa in jih potresemo z grobo sesekljanimi lešniki.
- Piškote pečemo do zlato rjave barve približno 12 minut. Pustite, da se popolnoma ohladijo.
- Sestavine za kremo zmešamo in ohladimo.
- S kremo napolnimo dva piškota in ju združimo. To lahko storite s vrečko ali pa preprosto z nožem namažete kremo.
- Piškote hranite v nepredušnem kozarcu in v hladilniku.
Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com