Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Polnjeni piškoti s kostanjevo kremo

Polnjeni piškoti s kostanjevo kremo

Sestavine (za približno 30 piškotov):

Za testo:

  • 200 g polnozrnate moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ½ čajne žličke cimeta
  • 3 beljaki
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec vanilije
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 100 g masla
  • 1 čajna žlička pomarančne lupine
  • 50 g mletih lešnikov
  • 50 g grobo sesekljanih lešnikov, za posip

 

Za kremo:

priprava

  • Moko zmešamo s pecilnim praškom in cimetom.
  • V manjši ponvi stopite maslo.
  • Beljak s ščepcem soli in vanilijo stepemo v trd sneg, postopoma vlivamo sladkor, dokler beljak ne postane kremast in trd.
  • V beljake počasi vmešamo stopljeno maslo.
  • Vmešajte moko, mlete oreščke in pomarančno lupinico.
  • Testo vlijemo v cevno vrečo z gladko šobo. Dva pekača obložimo s peki papirjem in pečico segrejemo na 170°C vroč zrak.
  • Testo v majhnih krogih razpršite na pekač z malo prostora med njimi. Z navlaženo žlico malo sploščimo kroge testa in jih potresemo z grobo sesekljanimi lešniki.
  • Piškote pečemo do zlato rjave barve približno 12 minut. Pustite, da se popolnoma ohladijo.
  • Sestavine za kremo zmešamo in ohladimo.
  • S kremo napolnimo dva piškota in ju združimo. To lahko storite s vrečko ali pa preprosto z nožem namažete kremo.
  • Piškote hranite v nepredušnem kozarcu in v hladilniku.

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com