Za testo:
Za kvašeno testo rahlo segrevajte mleko, sladkor in kvas, dokler se kvas ne raztopi.
Mešanico moke, masla, soli, jajc in mleka odtehtajte v skledo kuhinjskega robota in gnetite približno 4 minute, dokler ne dobite gladkega testa.
Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem eno uro.
Po počitku testo razvaljamo v kvadrat in namažemo z arašidovo kremo.
Po dolgem zvijemo in prerežemo na pol.
Dva pramena testa prerežite navpično skozi sredino.
Dva pramena testa vodoravno položite na mizo z nadevom navzgor, ostala dva pramena testa pa navpično spletite.
Zdaj venček spletemo v krog in konce stisnemo skupaj ter zataknemo pod venček.
Pletenico pečemo na 180°C približno 40 minut, dokler ni zlato rjava. Po peki pletenico namažite s stopljenim maslom in uživajte.
Recept: Die Nascherei