Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Piškoti jelenčki

Piškoti jelenčki

sestavine

250 gramov moke tipa 500
125 gramov masla
125 gramov sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica vanilijevega sladkorja
2 žlici vode ali vanilijeve arome
Bonne Maman jagodni džem
Sladkor v prahu za posip
50 gramov mlečne čokolade
sladkorne učke

priprava

Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.
Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali
miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30
minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim
naprej)
Če uporabljamo robota, postopek izpeljemo z nastavkom lopatke.
Iz testa izrežete kroge in jih polagate na pekač obložen s papirjem za
peko. Polovici izrežemo majhne krogce za jelenove noske.
Pekač položite v pečico segreto na 170 stopinj za 8-9 minut – piškote
želimo svetle in ne zapečene, zato bodite pri peki zadnje minute
previdni. Pečene piškote ohladite.
Na cel piškot brez luknje namažemo džem. Piškote z luknjo potresemo
s sladkorjem v prahu. Pokrijemo namazan piškot. Sladkor za rogove
umaknemo da se čokolada prime. Okrasimo v jelenčka s stopljeno
mlečno čokolado. Počakamo da se čokolada strdi nato pa shranimo.

 

Recept: Anina Kuhinja