Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Pavlova

Pavlova

sestavine

  • 180 g jajčnega beljaka
  • 250 g sladkorja
  • 1 ščepec vinskega kamna
  • 1 žlička kisa
  • 15 g koruznega škroba
  • Bonne Maman lešnikove kreme s kakavom
  • sveže jagode
  • 250 ml stepene smetane
  • 1 žlička instant espressa v prahu

priprava

Nad vodno kopeljo stepamo beljak, pecilni prašek in sladkor toliko časa, da se vsi kristali sladkorja raztopijo.

Nato mešanico beljakov stepajte v kuhinjskem robotu približno 5 minut.

Na koncu dodamo kis in koruzni škrob ter ponovno na kratko stepamo.

Meringue z lopatko razporedimo po pekaču in na sredini malo izdolbemo.

Pečemo 15 minut pri 150°C, temperaturo pečice znižamo na 120°C in pečemo še 1 uro in pol. Pavlovo pustimo v izklopljeni pečici, da se popolnoma ohladi.

Notranjost ohlajene pavlove namažemo z Bonne Maman lešnikovo kakavovo kremo.

Stepeno smetano z espresso praškom stepemo do kremastega in nadevamo v pavlovo.

Na koncu obložite s svežim sadjem in uživajte.

 

Recept: die Nascherei