Za beljakove oblate:
Za kremo:
Dodatne sestavine:
Tretjino sladke smetane zmešamo z mascarpone sirom, limoninim sokom, limonino lupinico, rumom in sladkorjem. Preostalo sladko smetano stepamo do mehkega, nato ji vtepemo želatino fix dokler ne postane čvrsta.
Po delih vmešamo smetano k mascarpone mešanici, da dobimo lepo enotno zmes. Pokrijemo posodo in položimo v hladilnik za čas priprave beljakovih oblatov.
Beljake in sladkor v prahu dodamo v posodo in miksamo da dobimo gosto svetlečo zmes. Takrat vmešamo škrob, kis, sol in aromo. Na papir za peko izrišemo velikost oblatov. Papir obrnemo okrog – da se le nežno vidi izris in na izris razmažemo zmes.
Položimo v segreto pečico na ventilacijo na 110 stopinj za 3-4 ure. Po tem času pečico ugasnemo in jo ne odpremo za naslednjih 6 ur. Nato oblate vzamemo ven in jih pustimo na zraku dokler jih ne potrebujemo.
Na beljakov oblat namažemo džem, nato pa nabrizgamo kremo. Pokrijemo z drugim oblatom in ga spet premažemo z džemom.
Ob robu nabrizgamo kremo, po sredini pa dodamo maline. Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Recept Anina Kuhinja