Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Pavlova tortica z malinami in smetano

Pavlova tortica z malinami in smetano

sestavine

Za beljakove oblate:

  • 200 gramov beljakov – 5 jajc
  • 200 gramov sladkorja v prahu
  • 2 čajni žlički vanilijeve arome
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 žlica svetlega kisa (alkoholnega ali jabolčnega)
  • ščepec soli

 

Za kremo:

  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 2 polni žlici mascarpone sira
  • 1 vrečka želatine fix
  • 2-3 žlice limoninega soka
  • limonina lupinica ene bio limone
  • 1 žlica ruma ali čajna žlička rumove arome
  • 2 polni žlici sladkorja v prahu

 

Dodatne sestavine:

priprava

Tretjino sladke smetane zmešamo z mascarpone sirom, limoninim sokom, limonino lupinico, rumom in sladkorjem. Preostalo sladko smetano stepamo do mehkega, nato ji vtepemo želatino fix dokler ne postane čvrsta.

Po delih vmešamo smetano k mascarpone mešanici, da dobimo lepo enotno zmes. Pokrijemo posodo in položimo v hladilnik za čas priprave beljakovih oblatov.

Beljake in sladkor v prahu dodamo v posodo in miksamo da dobimo gosto svetlečo zmes. Takrat vmešamo škrob, kis, sol in aromo. Na papir za peko izrišemo velikost oblatov. Papir obrnemo okrog – da se le nežno vidi izris in na izris razmažemo zmes.

Položimo v segreto pečico na ventilacijo na 110 stopinj za 3-4 ure. Po tem času pečico ugasnemo in jo ne odpremo za naslednjih 6 ur. Nato oblate vzamemo ven in jih pustimo na zraku dokler jih ne potrebujemo.

Na beljakov oblat namažemo džem, nato pa nabrizgamo kremo. Pokrijemo z drugim oblatom in ga spet premažemo z džemom.

Ob robu nabrizgamo kremo, po sredini pa dodamo maline. Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

 

Recept Anina Kuhinja