Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Palačinkina torta s karameliziranimi jabolki in karamelo Bonne Maman

Palačinkina torta s karameliziranimi jabolki in karamelo Bonne Maman

Sestavine za približno 10 palačink

250 g moke
1 ščepec soli
2 jedilni žlici sladkorja
3 jajca
50 cl mleka
50 g masla

Sestavine za palačinkino torto
5 majhnih kozarčkov Caramel à la Vanille od Bonne Maman
1,6 kg jabolk za kuhanje
80 g masla
30 g sladkorja
Pribl. 10 palačink

 

Priprava: 45 minut
Čas pečenja: 30 minut
Stopnja težavnosti: lahko

priprava

Priprava mase za palačinke
Zmešajte moko, sol, sladkor in jajca.Postopoma dodajajte mleko in nenehno mešajte, da ne nastanejo grudice.Dodajte stopljeno maslo. Premešajte.Testo pustite počivati v hladilniku 1 uro.Pečenje palačink: V ponvi segrejte nekoliko masla.Ko je ponev vroča, dodajte zajemalko zmesi za palačinke in jo razporedite z rahlim vrtenjem ponve.Na obeh straneh zapecite palačinko do zlato rumene barve.

Priprava jabolk
Jabolka olupite in narežite na koščke. Dajte jih v drugo ponev in nekaj minut dušite skupaj z maslom in sladkorjem. Polovico zmešajte v kompot. Postavite na hladno.

Sestavljanje torte
Na krožnik položite prvo palačinko. Velikodušno jo premažite s pripravljenim kompotom, nato pa obložite s plastjo jabolk in nekoliko karamele Caramel à la Vanille od Bonne Maman. Nanjo položite naslednjo palačinko in ponovite postopek. Pred serviranjem hladite 1 uro.

Po receptu od @Megancook