Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Palačinkini žepki s fino pasirano malinovo marmelado

Palačinkini žepki s fino pasirano malinovo marmelado

Sestavine za približno 6 oseb

250 g moke
1 liter mleka (½ litra za palačinke, ½ litra za nadev)
3 jajca (za palačinke)
40 g slanega masla
100 g sladkorja v prahu
30 cl sladke smetane
1 strok vanilje
1 kozarček fino pasirane malinove marmelade Bonne Maman

Priprava: 1 ura
Čas pečenja: 15 minut
Stopnja težavnosti: lahko

priprava

Pripravite zmes za palačinke, in sicer zmešajte moko, 3 jajca in 30 g marmelade (za nežen okus). Počasi dodajte mleko in stopljeno maslo, medtem ko zmes mešate z metlico za stepanje. Specite palačinke v ponvi z maslom.
Za nadev z vaniljevo kremo zavrite mleko z vaniljevim strokom, ki ga prej prerežite na pol. Medtem zmešajte rumenjak s sladkorjem. Med neprestanim mešanjem dodajte rumenjaku mleko. Mešanico rahlo segrejte in jo pri tem nenehno mešajte z lopatico, da se zgosti. Nato pustite, da se hladi 1 uro. Nato stepite sladko smetano z mešalnikom in jo vmešajte v ohlajeni nadev.

Da bi dobili lepo obliko samose, najprej prerežite palačinko po sredini. Okroglo stran obrnite navzdol in zgoraj desno dodajte žlico nadeva. Nato zložite palačinko, da dobite pravokotnik. Postopek ponavljajte, dokler ne dobite trikotnika.
Palačinke postrezite s kozarčkom malinove marmelade Bonne Maman.