Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Palačinkin maki z marelično marmelado

Palačinkin maki z marelično marmelado

sestavine

250 g moke
4 jajca
1/2 litra mleka
1 ščepec soli
50 g masla
1 zavitek vaniljevega sladkorja
250 g mascarponeja
1 strok vanilje
Sveže marelice in breskve
Sladkor
1 kozarček marelične marmelade Bonne Maman
1 listič želatine

Priprava: 25 minut
Čas pečenja: 3 ure (hlajenje)
Stopnja težavnosti: zelo lahko

priprava

  1. Najprej naredite maso za palačinke, nato pa specite palačinke v ponvi. Če je masa za palačinke preveč čvrsta, dodajte kanček mineralne vode.
  2. Namočite 1 list želatine v nekoliko hladne vode. V loncu segrejte mascarpone in dodajte vaniljevo sredico (strgajte z zadnjo stranjo noža iz stroka), vaniljev sladkor in kristalni sladkor (približno 2 do 3 jedilne žlice).
  3. Lonec z mascarponejem vzemite s štedilnika in vmešajte v želatino. Nato pustite, da se zmes ohladi in strdi.
  4. Na folijo za živila položite palačinko in dve tretjini (pustite rob) premažite z marelično marmelado Bonne Maman. Na sredino nanesite plast mascarponeja (približno 10 cm široke trakove po celotni dolžini palačinke).
  5. Pekač postavite po celotni dolžini palačinke, na mascarpone. Nato preložite palačinko in jo zvijte, tako da na koncu držite nepremazano stran (palačinko lahko zalepite tudi z zmesjo moke in vode). Zaprite folijo okoli palačink in jih za 3 ure postavite v hladilnik.