Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Palačinkin maki z marelično marmelado

Palačinkin maki z marelično marmelado

sestavine

250 g moke
4 jajca
1/2 litra mleka
1 ščepec soli
50 g masla
1 zavitek vaniljevega sladkorja
250 g mascarponeja
1 strok vanilje
Sveže marelice in breskve
Sladkor
1 kozarček marelične marmelade Bonne Maman
1 listič želatine

Priprava: 25 minut
Čas pečenja: 3 ure (hlajenje)
Stopnja težavnosti: zelo lahko

priprava

  • Najprej naredite maso za palačinke, nato pa specite palačinke v ponvi. Če je masa za palačinke preveč čvrsta, dodajte kanček mineralne vode.
  • Namočite 1 list želatine v nekoliko hladne vode. V loncu segrejte mascarpone in dodajte vaniljevo sredico (strgajte z zadnjo stranjo noža iz stroka), vaniljev sladkor in kristalni sladkor (približno 2 do 3 jedilne žlice).
  • Lonec z mascarponejem vzemite s štedilnika in vmešajte v želatino. Nato pustite, da se zmes ohladi in strdi.
  • Na folijo za živila položite palačinko in dve tretjini (pustite rob) premažite z marelično marmelado Bonne Maman. Na sredino nanesite plast mascarponeja (približno 10 cm široke trakove po celotni dolžini palačinke).
  • Pekač postavite po celotni dolžini palačinke, na mascarpone. Nato preložite palačinko in jo zvijte, tako da na koncu držite nepremazano stran (palačinko lahko zalepite tudi z zmesjo moke in vode). Zaprite folijo okoli palačink in jih za 3 ure postavite v hladilnik.