Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Palačinke po francosko

Palačinke po francosko

Sestavine za približno 6 oseb

  • 375 g moke
  • 0,8 l mleka
  • 1 vanilijev sladkor
  • 6 jajc
  • 1 ščepec soli
  • 75 g stopljenega masla

priprava

1.korak: V skledo damo moko s soljo in vanilijevim sladkorjem.

2.korak: Na sredini naredite jamico in vanjo vlijte jajca.

3.korak: Začnite nežno mešati. Ko se zmes zgosti, postopoma dodajamo hladno mleko.

4.korak: Ko je vso mleko vmešano, mora biti testo precej tekoče. Če se vam zdi pregosto, dodajte še malo mleka. Nato dodamo ohlajeno stopljeno maslo in dobro premešamo.

5.korak: palačinke spečemo v vroči ponvi (rahlo naoljeni). V ponev položite majhno zajemalko testa in z vrtljivim gibom razporedite testo po celotni površini. Postavimo na štedilnik in ko se rob palačinke obarva svetlo rjavo, je čas, da jo obrnemo.

6.korak: Palačinka naj se na tej strani peče približno minuto, nato je gotova.

7.korak: Ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa