130 g kostanjeve moke
70 g pšenične moke
20 g sladkorja
4 jajca
50 g masla
500 ml mleka
1 kozarec lešnikove kreme s kakavom Bonne Maman
Začnite s pripravo rjavega masla. V kozici stepamo maslo, dokler se ne stopi. Ko se začne peniti in dobi lepo jantarno barvo, odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.
V skledi zmešamo pšenično moko, kostanjevo moko, sladkor, jajca in mleko. Prilijemo rjavo maslo, ki ga precedimo skozi sito z drobno mrežico. Testo zmešajte v mešalniku ali s paličnim mešalnikom.
Hladimo 1 uro.
Segrejte ponev. Ko je vroče, dodajte malo masla in nato zajemalko testa za palačinke. Pečemo na obeh straneh nekaj minut.
Palačinke lahko pokrijete s svežim sezonskim sadjem in žlico namaza Bonne Maman.
Opomba: Ker ima kostanjeva moka že rahlo sladek okus, lahko sladkor v testu za palačinke celo popolnoma izpustite.