Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Palačinke iz kostanjeve moke

Palačinke iz kostanjeve moke

sestavine

130 g kostanjeve moke

70 g pšenične moke

20 g sladkorja

4 jajca

50 g masla

500 ml mleka

1 kozarec lešnikove kreme s kakavom Bonne Maman

priprava

Začnite s pripravo rjavega masla. V kozici stepamo maslo, dokler se ne stopi. Ko se začne peniti in dobi lepo jantarno barvo, odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.

V skledi zmešamo pšenično moko, kostanjevo moko, sladkor, jajca in mleko. Prilijemo rjavo maslo, ki ga precedimo skozi sito z drobno mrežico. Testo zmešajte v mešalniku ali s paličnim mešalnikom.

Hladimo 1 uro.

Segrejte ponev. Ko je vroče, dodajte malo masla in nato zajemalko testa za palačinke. Pečemo na obeh straneh nekaj minut.

Palačinke lahko pokrijete s svežim sezonskim sadjem in žlico namaza Bonne Maman.

 

Opomba: Ker ima kostanjeva moka že rahlo sladek okus, lahko sladkor v testu za palačinke celo popolnoma izpustite.