Iščete kaj zelo posebnega?
Okusne francoske palačinke z jagodno marmelado
sestavine
Za palačinke:
- 200 g moke
- 40 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 vanilijev strok
- 3 jajca
- 500 ml mleka
- 70 g masla
Za okras:
priprava
- korak: V skledi zmešajte moko, sladkor, sol in vanilijo.
- korak: Zmešajte sestavine in dodajte jajca in mleko (po malem). Dobro premešajte, da se izognete grudicam. Masi dodajte stopljeno maslo in ponovno premešajte. Pustite vsaj 1 uro počivati.
- korak: V vročo ponev vlijemo polno zajemalko testa. Maso razporedite po celotnem ponvi. Ko testo spremeni barvo, palačinko obrnite in specite še drugo stran.
- korak: Namažite palačinko z žlico jagodnega džema Bonne Maman, žlico stepene smetane, nekaj rezinami jagod in pestjo naribanih mandljev