Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Mumije s pomarančno marmelado

Mumije s pomarančno marmelado

Sestavine: (za približno 20 kosov)

  • 250 g moke
  • 150 g svežega sira
  • 150 g hladnega masla
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 1/2 bio limone, lupina
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 1 ščepec mlete vanilije
  • 1 ščepec soli
  • 1/2 kozarca pomarančne marmelade Bonne Maman

priprava

Vse sestavine za testo zgnetemo skupaj.

Testo razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini (približno 3 mm debelo).

Izrežite 20 pravokotnikov – cca 5 x 10 cm. Razporedite na pekač, obložen s peki papirjem.

Pravokotnike testa premažite s po 1 žličko pomarančne marmelade.

Preostalo testo ponovno pregnetemo in razvaljamo. Testo narežemo na trakove različnih velikosti. Trakove testa navzkrižno in naključno razporedimo po marmeladi in rahlo pritisnemo na robove.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C 20-25 minut do zlato rjave barve. Pustite, da se ohladi.

Če želite, dajte dve piki kremnega sira + dve piki temne čokolade na mumijeve kekse kot oči in jih z veseljem ugriznite.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com