Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Mlečne žemljice

Mlečne žemljice

Sestavine (za 8 oseb):

  • 22 g svežega kvasa (ali 1 zavitek suhega kvasa)
  • 370 g moke
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 1 mala čajna žlička soli
  • 2 žlici vode iz pomarančnih cvetov (kar ustreza 20 ml)
  • 220 ml mleka
  • 30 g masla
  • 1 kozarec mareličnega džema Bonne Maman
  • 1 rumenjak

priprava

  1. Mleko segrejemo, dodamo na koščke narezano maslo in pustimo, da se raztopi v toplem mleku. Zmešajte moko, rjavi sladkor, sol in vodo iz pomarančnih cvetov. Dodoamo na koščke nadrobljen kvas. Dobro gnetite 10 minut.
  2. Testo pustimo počivati ​​pod vlažno krpo 90 minut.
  3. Pregnetite testo in ga razdelite na 8 (ali 10) enakih kosov in naredite majhne svaljke. Nato pustimo počivati ​​še 45 minut.
  4. Premažemo z rumenjakom in pečemo 15 minut pri 180°C.
  5. Pustite, da se ohladi in namažite kruhke z mareličnim džemom Bonne Maman.