Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Mini pice s kozjim sirom in figovim džemom

Mini pice s kozjim sirom in figovim džemom

Sestavine (za 8 kosov):

Za testo:

  • 400 g moke za pico
  • 15 g svežega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 220-250 ml mlačne vode

 

Za nadev:

  • 125 g kisle smetane ali crème fraîche
  • 40g parmezana
  • ½ bio limone, lupina
  • 200 g kozjega sira
  • 1 rdeča čebula
  • 1 vejica svežega timijana
  • 8 žličk figoveg džema Bonne Maman
  • 50 g pinjol
  • 2 žlički balzamičnega kisa
  • Olivno olje, za pokapanje
  • Sol, mleta paprika
  • Listi solate, za serviranje

priprava

Za testo gnetemo vse sestavine nekaj minut, da oblikujemo gladko testo. Pokrijemo in pustimo vzhajati v skledi eno uro.

Testo razdelite na osem kosov in vsakega oblikujte v majhne pice ter položite na dva pekača obložena s papirjem za peko.

Naribajte svež parmezan. Kislo smetano zmešamo s parmezanom, limonino lupinico, 4 žličkami figovega džema, timijanom, soljo in poprom. Majhne pice namažemo s smetano.

Čebulo narežemo na tanke trakove in jo razporedimo po kremi. Kozji sir grobo nadrobite ali ga razdelite na koščke in razporedite po picah. Potresemo s svežim poprom in grobo soljo.

Preostal figov džem zmešajte z 2 žlicama olivnega olja in balzamičnim kisom do gladkega. Pokapajte po picah. Potresemo s pinjolami.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C približno 17-18 minut do zlato rjave barve. Na vrh dodajte nekaj rukole, špinače ali liste solate. Po želji postrežemo s svežo solato.

 

Recept, Lena Fuchs