Za testo:
Za nadev:
Za testo gnetemo vse sestavine nekaj minut, da oblikujemo gladko testo. Pokrijemo in pustimo vzhajati v skledi eno uro.
Testo razdelite na osem kosov in vsakega oblikujte v majhne pice ter položite na dva pekača obložena s papirjem za peko.
Naribajte svež parmezan. Kislo smetano zmešamo s parmezanom, limonino lupinico, 4 žličkami figovega džema, timijanom, soljo in poprom. Majhne pice namažemo s smetano.
Čebulo narežemo na tanke trakove in jo razporedimo po kremi. Kozji sir grobo nadrobite ali ga razdelite na koščke in razporedite po picah. Potresemo s svežim poprom in grobo soljo.
Preostal figov džem zmešajte z 2 žlicama olivnega olja in balzamičnim kisom do gladkega. Pokapajte po picah. Potresemo s pinjolami.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C približno 17-18 minut do zlato rjave barve. Na vrh dodajte nekaj rukole, špinače ali liste solate. Po želji postrežemo s svežo solato.
Recept, Lena Fuchs