Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Mini pavlove z limonino kremo

Mini pavlove z limonino kremo

Sestavine (za 6 kosov):

Pavlova:

  • 4 zelo čisto izločene beljake Vel. M, sobna temperatura
  • 1 ščepec soli
  • 250 g mletega sladkorja
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 1 čajna žlička jabolčnega kisa ali belega vinskega kisa

 

Za nadev:

  • 200 ml stepene smetane
  • 200 g grškega jogurta
  • ¼ žličke vanilije, mlete
  • 6 žličk Bonne Maman Lemon Curd
  • Sveže maline

priprava

  1. Pečico segrejte na 130° vroč zrak. Dva pekača obložite s peki papirjem.
  2. V čisti skeldi stepemo beljake skupaj s ščepcem soli. Beljaki morajo imeti rahlo čvrst sneg.
  3. Počasi dodajte sladkor, eno žlico naenkrat, med nenehnim mešanjem in stepajte, dokler zmes ni čvrsta in sijoča.
  4. Presejte koruzni škrob in dodajte kis. Nato še enkrat na kratko premešamo, prav tako z metlico.
  5. Z jedilno žlico zajemajte zmes v kroglice na pekače. Na sredini naredimo majhne vdolbinice (sem bomo pozneje vlivali smetano).
  6. Pečico znižamo na 100°C in vanjo postavimo pekače, pečemo 35-40 minut.
  7. Pečico ugasnemo, pavlove pustimo v ugasnjeni pečici počivati ​​še 30 minut. Nato vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
  8. Smetano stepemo v trd sneg in ji primešamo jogurt in vanilijo. Kremo vlijemo v modelčke pavlova, vsakega prelijemo z 1 žličko limonine skute in okrasimo s svežimi malinami.

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com