- Pečico segrejte na 130° vroč zrak. Dva pekača obložite s peki papirjem.
- V čisti skeldi stepemo beljake skupaj s ščepcem soli. Beljaki morajo imeti rahlo čvrst sneg.
- Počasi dodajte sladkor, eno žlico naenkrat, med nenehnim mešanjem in stepajte, dokler zmes ni čvrsta in sijoča.
- Presejte koruzni škrob in dodajte kis. Nato še enkrat na kratko premešamo, prav tako z metlico.
- Z jedilno žlico zajemajte zmes v kroglice na pekače. Na sredini naredimo majhne vdolbinice (sem bomo pozneje vlivali smetano).
- Pečico znižamo na 100°C in vanjo postavimo pekače, pečemo 35-40 minut.
- Pečico ugasnemo, pavlove pustimo v ugasnjeni pečici počivati še 30 minut. Nato vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
- Smetano stepemo v trd sneg in ji primešamo jogurt in vanilijo. Kremo vlijemo v modelčke pavlova, vsakega prelijemo z 1 žličko limonine skute in okrasimo s svežimi malinami.
Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com