Iščete kaj zelo posebnega?
Masleni piškoti s srčki
sestavine
- 110 g masla (sobne temperature)
- 75 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 jajce
- 250 g moke
- 1 rumenjak za glaziranje (neobvezno)
- 2 veliki žlici jagodne marmelade Bonne Maman
priprava
- Zmešajte maslo sobne temperature in sladkor. Dodajte sol, nato jajce in na koncu moko.
- Testo oblikujte v kroglo in ga pustite počivati v hladilniku vsaj 30 minut.
- Testo razdelite na približno 20 majhnih kroglic. Vsako kroglico sploščite z dlanjo in s prsti oblikujte srček na vsakem piškotu.
- Maslene piškote premažite z rumenjakom in srčke napolnite z jagodno marmelado Bonne Maman.
- Pecite v predhodno ogreti pečici pri 180 °C 12 minut.