Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Marmorni kolač z lešnikovo kremo

Marmorni kolač z lešnikovo kremo

sestavine

  • 5 jajc
  • 120 g sladkorja
  • 1/4 žličke vanilije, mlete
  • 150 ml olja
  • 50 ml mineralne vode
  • 250 g skute
  • 350 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 2 žlici praška za vanilijev puding
  • 4 žlice Bonne Maman lešnikove kreme
  • 4 žlice mleka
  • nekaj masla + drobtine za pekač

 

Za serviranje:

  • sveže bio klementine
  • kremni naravni jogurt
  • ščepec vanilije

priprava

  • Pekač dobro namastimo z maslom in potresemo z drobtinami. Pečico segrejte na vroč zrak 180°C.
  • Jajca s sladkorjem stepemo do kremaste mase. Dodajte vanilijo.
  • Postopoma vmešajte olje s skuto – ne mešajte preveč. Nazadnje vmešajte mineralno vodo.
  • Moko zmešamo s pecilnim praškom, praškom vaniljevega pudinga in soljo. Nežno vmešamo z metlico.
  • Polovico mešanice zdaj prelijte v drugo skledo. Lešnikovo kremo zmešajte z mlekom do gladke mase in jo nato vmešajte v tortno zmes.
  • Obe zmesi za torto izmenično nadevajte v pekač in ju na koncu marmorirajte s tankim ročajem žlice.
  • Pecite v pečici 45-50 minut in s palčko preverite, ali je kolač pečen. Obrnite na rešetko in pustite, da se ohladi.
  • Kremni jogurt zmešamo z vanilijo. Klementine razdelite na rezine in kolač postrezite z jogurtom in klementinami.

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com