Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Marelična jogurtova pita brez pečenja

Marelična jogurtova pita brez pečenja

Sestavine (za pekač premera 24 cm):

Za testo:

  • 120 g ovsenih kosmičev (mehkih)
  • 60 g mletih mandljev
  • 2 žlici medu ali javorjevega sirupa
  • 80 g masla
  • 1 ščepec soli

 

Za nadev:

  • 200 g crème fraîche ali kremnega sira
  • 450 g grškega jogurta
  • 1/3 čajne žličke mlete vanilije
  • 1 organska limona (lupinica in sok)
  • 4 lističi želatine

 

Za preliv:

priprava

Testo:

Ovsene kosmiče popražite na ponvi brez masti do zlato rjave barve, dodajte mandlje in na kratko popražite. Stopite maslo in vmešajte med in sol. Zmes vtisnite v rahlo namaščen pekač in robove rahlo dvignite. Ohladite v hladilniku približno 30 minut, da se strdi.

 

Nadev:

Creme fraîche, jogurt, vanilijo in limonino lupinico zmešajte, dokler zmes ni gladka. Želatino namočite v hladni vodi, jo na majhnem ognju raztopite v limoninem soku in vmešajte v kremo. Kremo namažite po ohlajenem dnu in ohladite še 2–3 ure.

 

Preliv:

Marelični džem rahlo segrejte z vanilijo in limoninim sokom ter jo prelijte čez čvrst nadev. Po želji okrasite s svežimi marelicami, limono ali užitnim cvetjem.

 

Recept: Lena Fuchs