Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Mandljeva rolada z malinovo kremo

Mandljeva rolada z malinovo kremo

sestavine

  • 5 beljakov
  • 150 g finega granuliranega sladkorja
  • 1 žlička koruznega škroba
  • 1 žlička belega vinskega kisa
  • 1/2 žličke vanilije, mlete
  • 40 g zelo drobno mletih mandljev
  • 80 g sesekljanih mandljevih jedrc ali mandljevih lističev

 

Za nadev:

  • 250 g sladke smetane
  • 150 g kremnega sira ali mascarponeja
  • 2-3 žlice malinovega džema Bonne Maman
  • 1/2 žličke mlete vanilije
  • 200 g svežih malin
  • 1 banana, po želji
  • sladkor v prahu

priprava

Za mandljevo rolado

Iz beljakov stepemo trd sneg. Postopoma stepamo sladkor. Nežno vmešajte škrob, kis in vanilijo. Na koncu vmešamo še mlete mandlje (premešamo le 2-3 krat).

Zmes vlijemo na pekač obložen s papirjem za peko in jo enakomerno razporedimo. Potresemo z mandlji.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170°C cca 20-25 minut. Testo mora biti svetla in le rahlo zapečena.

Kuhinjsko krpo potresite s sladkorjem v prahu in testo previdno obrnite na kuhinjsko krpo z mandljevo stranjo navzdol. Previdno odstranite papir za peko

 

Za nadev

Kremni sir skupaj s sladko smetano kremasto stepemo. Na hitro vmešamo vanilijev in malinov džem.

Mandljevo rolado namažemo s kremo (rob pustimo prost), po vrhu položimo maline in po želji nekaj rezin banane. Previdno zvijte s kuhinjsko krpo.

Položimo na podolgovat krožnik za torte in potresemo s sladkorjem v prahu.

Po želji okrasite s svežimi malinami.

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com