Za nadev:
Za mandljevo rolado
Iz beljakov stepemo trd sneg. Postopoma stepamo sladkor. Nežno vmešajte škrob, kis in vanilijo. Na koncu vmešamo še mlete mandlje (premešamo le 2-3 krat).
Zmes vlijemo na pekač obložen s papirjem za peko in jo enakomerno razporedimo. Potresemo z mandlji.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170°C cca 20-25 minut. Testo mora biti svetla in le rahlo zapečena.
Kuhinjsko krpo potresite s sladkorjem v prahu in testo previdno obrnite na kuhinjsko krpo z mandljevo stranjo navzdol. Previdno odstranite papir za peko
Za nadev
Kremni sir skupaj s sladko smetano kremasto stepemo. Na hitro vmešamo vanilijev in malinov džem.
Mandljevo rolado namažemo s kremo (rob pustimo prost), po vrhu položimo maline in po želji nekaj rezin banane. Previdno zvijte s kuhinjsko krpo.
Položimo na podolgovat krožnik za torte in potresemo s sladkorjem v prahu.
Po želji okrasite s svežimi malinami.
Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com