Za galeto:
Testo:
300 g polnozrnate moke
½ čajne žličke mletega cimeta
½ nastrgane lupinice bio limone
1 ščepec soli
50 g javorjevega sirupa
25 g rjavega sladkorja
100 g zmehčanega kokosovega olja
125 ml hladne vode
Nadev:
300 g svežih malin
½ kozarčka malinove marmelade Bonne Maman
2 čajni žlički ovsenega mleka za premaz
2 jedilni žlički naribanega kokosa za posip
Za sladoled:
400 ml kokosovega mleka
3 zrele banane
1 jedilna žlica zmehčanega kokosovega olja
2 jedilni žlici naribanega kokosa
½ čajne žličke mlete vanilje
50 ml javorjevega sirupa ali surovega trsnega sladkorja
Galeta
Sladoled
S aparatom za sladoled
Fino zmešajte vse sestavine v pire. Zmes prelijte v aparat za sladoled in pustite približno 15–20 minut, da se kremasto zamrzne. Po želji takoj zaužijte ali zamrznite za 1 uro in nato postrezite.
Brez aparata za sladoled
Banano narežite na rezine in zamrznite. Nato jo zmešajte v pire z drugimi sestavinami. Dajte v banjico/posodo in ponovno zamrznite. Vmes vedno znova premešajte, dokler ne dosežete želene kremne konsistence.
Namig!
Če imate sladoled v zamrzovalniku več kot 4–5 ur (ali celo čez noč), ga morate pred serviranjem vsaj 30 minut odtajati.