Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Malinova galeta s sladoledom iz kokosa in banane

Malinova galeta s sladoledom iz kokosa in banane

sestavine

Za galeto:

Testo:
300 g polnozrnate moke
½ čajne žličke mletega cimeta
½ nastrgane lupinice bio limone
1 ščepec soli
50 g javorjevega sirupa
25 g rjavega sladkorja
100 g zmehčanega kokosovega olja
125 ml hladne vode

Nadev:
300 g svežih malin
½ kozarčka malinove marmelade Bonne Maman
2 čajni žlički ovsenega mleka za premaz
2 jedilni žlički naribanega kokosa za posip

Za sladoled:
400 ml kokosovega mleka
3 zrele banane
1 jedilna žlica zmehčanega kokosovega olja
2 jedilni žlici naribanega kokosa
½ čajne žličke mlete vanilje
50 ml javorjevega sirupa ali surovega trsnega sladkorja

priprava

Galeta

  • Za testo hitro zmešajte (z rokami) moko z javorjevim sirupom, sladkorjem, soljo, cimetom, limonino lupinico in zmehčanim kokosovim oljem v drobljivo testo.
  • Postopoma dodajte hladno vodo in hitro gnetite, da nastane gladka krogla. Pokrijte testo in ga dajte na hladno za približno 30 minut.
  • Pečico segrejte na 180 °C vročega zraka.
  • Testo položite neposredno na rahlo pomokan papir za peko in ga razvaljajte v krog (približno 30 cm v premeru).
  • Sveže maline zmešajte z malinovo marmelado in jih razporedite po sredini galete (pustite približno 6 cm do roba).
  • Zapognite rob, ga premažite z ovsenim mlekom in posujte s kokosovimi kosmiči.
  • Galeto pecite na srednji rešetki približno 30 minut do zlato rjave barve in postrezite mlačno.

 

 

Sladoled
S aparatom za sladoled
Fino zmešajte vse sestavine v pire. Zmes prelijte v aparat za sladoled in pustite približno 15–20 minut, da se kremasto zamrzne. Po želji takoj zaužijte ali zamrznite za 1 uro in nato postrezite.

Brez aparata za sladoled
Banano narežite na rezine in zamrznite. Nato jo zmešajte v pire z drugimi sestavinami. Dajte v banjico/posodo in ponovno zamrznite. Vmes vedno znova premešajte, dokler ne dosežete želene kremne konsistence.

 

Namig!
Če imate sladoled v zamrzovalniku več kot 4–5 ur (ali celo čez noč), ga morate pred serviranjem vsaj 30 minut odtajati.