V multipraktik dodamo moko, pecilni prašek, sol in sladkorja. Zmešamo. Dodamo maslo. Zmiksamo da se razdrobi med moko. Dodamo vse ostale sestavine in miksamo da se oblikuje testo. Lahko postopek naredimo tudi ročno z rokami.
Polovico testa z rokami razporedimo po dnu namaščenega pekača. Pekač položimo v hladilnik. Prav tako v hladilnik položimo preostalo testo zavito v folijo za živila.
Ohlajeno testo v pekaču prešpikamo z vilico. Premažemo z džemom. Po vrhu z ribežnom naribamo preostalo ohlajeno testo.
Položimo v segreto pečico na 170 stopinj na zgornjo tretjino, za 45 minut. Po tem času pečico ugasnemo in pripremo. Počasi ohlajeno pecivo dokončno ohladimo v hladilniku. Najbolje čez noč.
Pecivo zrežemo in potresemo s sladkorjem v prahu. Postrežemo
Recept: Anina kuhinja