- Za testo damo moko z makom, sladkorjem, soljo in vanilijo v večjo posodo in premešamo.
- Mleko segrejte v ponvi (ne prevroče), dodajte kvas in ga v mleku raztopite. Mešanici moke dodajte mleko s kvasom, zmehčano maslo, jajce in jogurt. Gnetemo 5 minut, dokler ne dobimo gladkega testa.
- Testo, rahlo namazano z maslom in pljem, v posodi pokrijemo in pustimo vzhajati približno 45 minut.
- Vzhajano testo razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini v pravokotnik (približno 30×45 cm). Testo enakomerno premažemo z marmelado in previdno zvijemo po dolgi strani. Narežemo na 8-10 kosov / polžkov enake velikosti.
- Pekač namastimo z maslom in napolnimo s polžki. Pokrijte in pustite počivati še 15 minut.
- Medtem pečico segrejte na 160 ° C vroč zrak. Pred peko polže namažite z malo mleka. Pečemo v pečici približno 40 minut, dokler ne porjavi.
- Kremni sir zmešajte s sladkorjem v prahu, vanilijo, malo limoninega soka in limonino lupinico. Po polžih pokapajte glazuro s kremnim sirom in potresite z nekaj maka.
Recept Lene Fuchs – meinleckeresleben.com