Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Makovi polži

Makovi polži

sestavine

Za testo:

  • 500 g polnozrnate moke
  • 30 g maka
  • 50 g rjavega sladkorja
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke zmlete vanilije
  • ½ kocka svežega kvasa
  • ½ bio limone, nastrgane lupine
  • 50 g mehkega masla
  • 1 bio jajce
  • 150 ml mleka
  • 100 g naravnega jogurta

 

Za nadev:

 

Za okrasitev:

  • 100 g kremnega sira
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 bio limona, sok in lupina
  • 1 ščepec mlete vanilije

priprava

  1. Za testo damo moko z makom, sladkorjem, soljo in vanilijo v večjo posodo in premešamo.
  2. Mleko segrejte v ponvi (ne prevroče), dodajte kvas in ga v mleku raztopite. Mešanici moke dodajte mleko s kvasom, zmehčano maslo, jajce in jogurt. Gnetemo 5 minut, dokler ne dobimo gladkega testa.
  3. Testo, rahlo namazano z maslom in pljem, v posodi pokrijemo in pustimo vzhajati približno 45 minut.
  4. Vzhajano testo razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini v pravokotnik (približno 30×45 cm). Testo enakomerno premažemo z marmelado in previdno zvijemo po dolgi strani. Narežemo na 8-10 kosov / polžkov enake velikosti.
  5. Pekač namastimo z maslom in napolnimo s polžki. Pokrijte in pustite počivati ​​še 15 minut.
  6. Medtem pečico segrejte na 160 ° C vroč zrak. Pred peko polže namažite z malo mleka. Pečemo v pečici približno 40 minut, dokler ne porjavi.
  7. Kremni sir zmešajte s sladkorjem v prahu, vanilijo, malo limoninega soka in limonino lupinico. Po polžih pokapajte glazuro s kremnim sirom in potresite z nekaj maka.

 

Recept Lene Fuchs – meinleckeresleben.com