Za testo
200 g masla
150 g sladkorja v prahu
300 g polnozrnate moke
150 g mletih lešnikov
2 jajci
½ čajne žličke mlete vanilje
1 čajna žlička mletega cimeta
½ čajne žličke mletih klinčkov
½ čajne žličke pecilnega praška iz vinskega kamna
1 ščepec soli
Za nadev in dekoracijo
300 g najljubše marmelade Bonne Maman, npr. jagoda, malina
50 g mandljev v lističih
1 jedilna žlica mleka za premaz
Vse sestavine za testo dajte v posodo za mešanje in zgnetite v gladko testo. Testo zavijte v folijo za živila in hladite eno uro.
Pečico segrejte na 180 °C vročega zraka.
Okroglo razvaljajte ¾ testa in z njim obložite model za torto (premer približno 24–26 cm). Po vrhu razporedite marmelado.
Preostanek testa oblikujte v zvitke in jih položite v obliki mreže ter roba po marmeladi. Testo premažite z malo mleka in potresite z mandljevimi lističi. Pecite linško torto 45 minut. Pustite, da se popolnoma ohladi.
Namig
Ta sanjska torta je najboljša z veliko smetane.
Recept Lene Fuchs – meinleckeresleben.com