Za mandljevo podlago:
Za beljakov preliv:
Za kremo:
Za kompot iz rabarbare:
Za dno:
Zmehčano maslo zmešajte s sladkorjem, dokler ne dobite kremaste zmesi. Dodajte limonino lupinico in vanilijo. Nato postopoma vmešajte rumenjake. Moko zmešajte s pecilnim praškom in mandlji. V masleno mešanico nežno vmešajte kislo smetano, izmenično z maslom. Zmes vlijemo v tri modele s snemljivim robom (premera 18–20 cm), obložene s papirjem za peko, ali v dva modela s snemljivim robom (premera 24–26 cm) in jo zgladimo.
Za preliv:
Beljake stepemo s ščepcem soli, da dobimo poltrd sneg. Postopoma dodajajte sladkor in pecilni prašek ter stepite, dokler ne dobite čvrste zmesi. Zmes vlijemo na mandljevo testo v modelčkih in ga razporedimo. Na koncu potresite z mandljevimi lističi. Pecite pri 160 °C (ventilatorska pečica) približno 25–30 minut, dokler površina ni svetlo rjava. Pustite, da se podlage na kratko ohladijo v modelih, nato jih vzemite iz modela in pustite, da se podlage popolnoma ohladijo.
Za kompot
Rabarbaro olupite na koncih in jo narežite na majhne koščke. V kozico dajte sladkor, vanilijo in limonin sok ter kuhajte na srednjem ognju nekaj minut, dokler se ne zmehča. Dodajte maline. Koruzni škrob zmešajte z dvema čajnima žličkama vode in z njim rahlo zgostite kompot, nato pa ga vmešajte v rahlo vreli kompot. Pustite, da se popolnoma ohladi.
Za kremo
Skuto in stepeno smetano stepemo v čvrst sneg. Z metlico nežno vmešajte lešnikovo kremo s kakavom. Krema ne sme biti premehka; najbolje je, da se nekoliko ohladi, preden z njim napolnite torto.
Zdaj pa si pričaramo torto:
Na tortni pekač položite podlago iz lešnikovega testa in nanjo namažite tretjino kreme. Na vrh namažite nekaj žlic rabarbarinega kompota. Drugo podlago postavite na vrh. Ponovno premažite s smetano in napolnite z rabarbaro. Na vrh položite tretjo plast. Prelijte s preostalo smetano in rabarbaro. Torto postavite v hladilnik, dokler je ne postrežete. Najboljšega okusa je, ko je sveža
Recept, Lena Fuchs