Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Lemon Curd jogurtov tiramisu s pistacijami

Lemon Curd jogurtov tiramisu s pistacijami

sestavine

Za pistacijev biskvit:

  • 3 jajca
  • 40 g sladkorja
  • 1 ščepec vanilije, mlete
  • 3 žlice vode
  • 1 ščepec soli
  • 40 g pistacij, sveže mletih
  • 80 g svetle moke
  • ½ žličke pecilnega praška

 

Za jogurtovo kremo:

  • 250 g smetane
  • 500 g grškega jogurta
  • ¼ žličke vanilije, mlete
  • 40-50 g sladkorja
  • ½ limone, sok in lupinica

 

Poleg tega:

  • 1 kozarec Bonne Maman Lemon Curd
  • 100 g pistacij celih, sveže olupljenih

priprava

  • Pečico segrejemo na 180°C, pekač obložimo s peki papirjem.
  • Za pistacijev biskvit stepajte jajca s sladkorjem in vanilijo, da zmes postane kremasta, dodajte vodo in nadaljujte s stepanjem 1-2 minuti.
  • Moko zmešamo s pistacijami, soljo in pecilnim praškom ter z metlico previdno vmešamo v stepeno jajčno zmes.
  • Zmes razporedite po pladnju in pecite v pečici 15 minut. Vzemite ven in pustite, da se popolnoma ohladi. Iz biskvita izrežemo kroge – v velikosti desertnih kozarcev.
  • Za kremo stepemo smetano do trdega. Zmešajte z ostalimi sestavinami.
  • V kozarce damo 2 žlici kreme, nato 2 žlički lemon curda in rezino pistacijevega biskvita, postopek ponovimo dvakrat, dokler se kozarci ne napolnijo in ne porabimo kreme. Okrasite s celimi pistacijami in ohladite do serviranja.

 

 

Recept, Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com