Bonne Maman

Iščete kaj zelo posebnega?

Recepti

Krompirjevi rosti s kremo iz ovčjega sira, breskvo in bučkami

Krompirjevi rosti s kremo iz ovčjega sira, breskvo in bučkami

Sestavine (za približno 12 kosov):

  • 650 g krompirja
  • 1 jajce
  • 1 mlada čebula
  • 2-3 vejice svežega timijana
  • Sol, mlet poper
  • Olje za cvrtje,

 

Za nadev:

  • 150 g feta sira
  • 150 g kremnega sira
  • 1/2 limone, lupina
  • 2 sveži zreli breskvi
  • 1 manjša bučka, rumena ali zelena
  • 2 žlici breskovega džema Bonne Maman
  • Sok 1 limone
  • 2-3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • Sol, mlet poper
  • nekaj sončničnih semen
  • sveža bazilika

priprava

Za rosti krompir dobro operemo in ga na grobo naribamo (takrat naj bo okoli 600 g). Damo v večjo skledo, z rokami malo potlačimo in odcedimo tekočino. Začinimo s soljo, poprom in timijanom. Vmešajte jajce.

V ponvi segrejemo nekaj olja in dodajamo mešanico po žlicah, z žlico pretlačimo, da nastanejo ravni rösti in jih cvremo – cvremo približno 3-4 minute na vsaki strani, da zlato zarumenijo. Rösti položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

Za kremo drobno nadrobite ovčji sir in ga zmešajte s kremnim sirom, limonino lupinico, soljo in poprom. Rösti namažite z 1-2 žličkama sira.

Breskve narežemo na kolobarje. Bučko narežemo na tanke rezine. Oboje naložimo na rösti. Premažite ali pokapajte z malo olivnega olja in potresite s sončničnimi semeni.

Pečemo v ogreti pečici na 180°C 10-12 minut do zlato rjave barve.

Za breskov preliv zmešajte breskov džem s sokom ene limone, 1 žlico olivnega olja, nekaj soli in popra.

Ko so rosti rahlo rjave barve, jih odstarnite iz pečice in jih pokapajte z breskovim prelivom. Postrezite s svežimi listi bazilike.

 

 

Recept: Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com